Back to Earth Mineralsmink 2017

Jag fick hem några prover för ett tag sedan på ett mineralsmink. Back To Earth håller som till i Dalarna.  Jag testade deras fundation, ögonskuggor, bronzer, rouge och mineral veil.  Back to Earth. Jag tyckte om produkterna. Det var bra pigmenterat och det satt på hela dagen. Speciellt ögonskuggorna gillar jag. Det är fina färger som man kan göra hur många kombinationer som helst med. De var också lätta att använda. Det jag kanske kan ha någon synpunkt på är att det inte går att täppa till de minsta burkarna. Det finns inget snurrlock på dem som på mellanburkarna. Mycket produkt trillar ur, se upp när du tar av locket! Något jag alltid gör när jag använder mineralpuder är att jag använder settingspray på slutet annars kan det se rätt torrt ut.

Det innehåller inte Bismuth Oxychloride som många kan reagera på (jag gör det om jag blir varm då kliar det på huden, en del kan få utslag med mera). Det är miljövänligt. Det är en naturlig solskyddsfaktor SPF. Produkten lugnar huden. Det är ej testat på djur och det är veganvänligt. Det passar också alla hudtyper. (Om du är torr i hyn tänk då på att smörj in dig innan med en dagkräm).

backtoearth3

Till den sminkning ni ser nertill på bild använde jag:

 1. Dagkräm
 2. Primer, Inika Organic
 3. Mineralpuder N3 Back To Earth
 4. Consealer Neutral Back To Earth
 5. Bronzer Back To Earth
 6. Rouge Daisy Back To Earth
 7. Bas på Ögonskugga Sandy Back To Earth
 8. Globlinje Vintage Back To Earth
 9. Yttre ögonlocket Eggplant Back To Earth som jag skuggar inåt mitten
 10. Black to earth
 11. Innreögoonvrån Smokey som jag skuggar ut Back to Earth
 12. Ögonbryn Sephora Eyebrow Editor
 13. Mascara Ooh La Lasch voluminizing Mascara VMV
 14. Läppstift Viva La Diva 32
 15. Borste till Puder Kabuki borste (lägg mineralpuder i locket ”snurra” upp pudret i borsten, arbeta med cirklande rörelser in ditt puder)
 16. Base Shadow Brush
 17. Petite Shading
 18. Setting Spray Mac Prep+Prime

Back to Earth hemsida

backtoearth1

Foto och text Camilla Käller