Favorit borstar och sponge

Vilka är era favorit borstar och märken? Mitt favoritmärke är Real Techniques. De är bra till ett vettigt pris och håller länge.

Vad man vill använda är en smak sak speciellt på flytande produkter som exempelvis foundation. På mig själv är händer absolut favoriten. Men även med svampar, blir det ett superfint resultat. Det är ganska sällan jag använder borstar just till foundation. När jag applicerar ögonskugga använder jag ofta fingrarna och trycker dit ögonskugga för att sedan tona ut med borste. Men det är när jag sminkar mig själv som sagt var.

 

 

 

 

Ecco Tools Blush. Lagom till Puder.De är billiga och mjuka. Är du dessutom miljömedveten är detta ett givet val av märke.

Real Techniques Expert Face Brush. Använder jag när jag vill ha en borste att applicera flytande foundation. Blir supersnyggt resultat. Min personliga favorit här är faktiskt händerna eller en svamp.

Real Techniques Limeted Edition Contour Brush. Använder jag till highlight och faktiskt solpuder. Jag har använder den också till rouge.

Real Thechniques Limeted Edition Deluxe Crease Brush. Har jag till highlight på mindre ställen

Real Techniques Limeded Edition Base Shadow Brush. Till ögonskugga.

EccoTools Engled Eye Liner fyller i ögonbryn eller eyeliner dock väldigt sällan jag har eyeliner.

realtechniquessvampar

Viktigt är att du byter ut svamparna en gång i månaden ungefär beror på hur mycket du använder dem! Du kan använda  alla svampar torr eller fuktig. Jag föredrar fuktig om jag skall applicera foundation men torra om jag skall ta bort något oönskat exempelvis mascara på ögonlocken eller ögonskugga som fallit ner på kinden. Tvätta dem efter varje gång du har använt svampen.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge  (Den som är orange i handen) använder jag till foundation, puder och rouge. Platta delen använder du till större partier och spetsen till mindre ställen där det är svårt att komma åt.

Real Techniques Mini Eraser Sponge (lila i handen). Kan du använda torr och ta bort ögonskuggor med mera som är på oönskade ställen. Eller fukta den och använd den för att blanda ut hårda linjer (jag har aldrig använt den till det)

Real Techniques Miracle Sculpting Sponge (den mörkrosa i handen) Använder jag till highlight och contouring. Du kan använda den blöt eller torr. Du kan också använda denna svamp till flytande, kräm eller puder produkter.

Real Techniques Bold Metals Diamond Sponge (diamantformad). Denna svamp kan du använda till det mesta. Torr eller fuktig.

Foto och text Camilla Käller

Real Techniques