För mycket rengöring till ansiktet hemma?

Nu ska ni få några tips av mig. Har ni köpt fel rengöring till ansiktet? Eller går ni på mycket event och fester, får goodibags och det ligger rengöring till ansiktet i varenda påse? Använd det ni inte vill ha (jag tar exempelvis de med parfym i) till att tvätta  borstar och sminksvampar. Nu förutsätter jag att de är gjorda av syntet borstarna. Det funkar perfekt! Har du borstar med äkta hår? Då gör du rent borstarna med ett milt schampo och gärna någon gång i bland även balsam.

rengoring2

Ytligare ett tips använder ni svampar till foundation? Gör rent dem med en gång! Då håller svamparna bättre. (Jag slänger mina efter cirka en månad, men då gör jag rent dem direkt efter att jag använt dem till foundation eller torkat bort överflödigt smink.) Du ska ändå låta din foundation sjunka in en liten stund i huden efter att du applicerat den. Passa då på att gör rent de små svamparna. Har du inte tid? Då rekommenderar jag dig händer eller borste det är inte lika känsligt. Men applicerar du foundation med händer tänk då på att gör rent dem väl innan. Du kan med fördel även sprita dem. Troka händerna och ansikte alltid på en ren handduk.

rengoring1

Foto och text Camilla Käller.