Hur du använder Concealer

Concealer finns i olika varianter. Det beror lite på vad du är ute efter vad som är bäst just för dig.

 

Det finns ljusreflekterande concealer de är perfekt om du vill ljusa upp partierna runt ögonen. Just den på bild är från Kicks och både täcker samt ljusar upp.

Du lägger Concealern efter foundation så att inte foundation täcker concealern. Borsta gärna puder ovanpå så att det håller (helst då transparent).

concealer07

 

Krämig cocealer använder du under eller på flytande foundation. Det här är en concealer som som neutraliserar hudtonen  (Viva La Divas märke). Det är också mycket viktigt att du endast täcker de partier som är exempelvis blåaktig med gult. För täcker du Gult på övrig hud blir det just gult!
Röd har du till olivfärgad hud
Gul då täcker du ringar under ögonen, blåmärken och även viss tatuering.
Grönt till finnar, rodnad, röda näsor.
Lila tar du till Glåmig gulhud.
Det finns även krämiga concealer som är neutrala och täckande där behöver du inte tänka på lika mycket vilken färg det du ska täcka har.

 

 

concealer06

Använder du puder så kan det vara bra att ha puderconcealer. Det går absolut inte bra att ha en krämig concealer ovanpå exempelvis puder det blir fläckigt och helt enkelt fult! Utan till puderfoundation använder du också puderconcealer. På bild är det Tikeis mineral concealer som är jättebra. Där finns det neutrala concealer men även rosa, gröna, gula med mera. Puder concealer applicerar du helst med en liten borste.

concealer05

På bild:
1. Kicks Radiant Concealer Ljus reflekterande som täcker mörka ringar.
2. Viva La Diva 3 in 1.
3. Tikei mineral concealer på bild är det Warm, Mint, Yellow, Pink

Foto och Text Camilla Käller.