Psykisk ohälsa del 7, analys

Det finns inte så mycket att säga här faktiskt mer än att här läggs grunden för mitt synsätt att se på sex. Att sex är sex och kärlek är kärlek inte nödvändigtvis förenade. Jag tror på att man är ärlig emot varann och pratar öppet om det man vill och viktigt att skilja på fantasi och verklighet.
Jag tror att all sex i alla former är ok så länge man själv vill det och förstår varför. Så länge man inte blir tvingad in i något anser jag att det mesta är ok så länge människorna är vuxna som är inblandad.
 
Jag hade ett mindervärdeskomplex och ett bekräftelsebehov som jag jobbar med än idag.
Jag har svårt att misslyckas, det finns inte i mitt vokabulär. Ett nej är ett långsamt ja det är mitt motto än idag vad det gäller allt.
Att jag ville ha mycket sex när jag var i den åldern är inte konstigt och jag förstår varför. Dessutom trodde jag ett tag att sex löste problem i förhållandet. Det förstår jag att det inte gör idag. Kommunikation är det största och viktigaste medlet.
 
Vad jag har gjort åt det? Så jag inte missbrukar det igen?
Jag har jobbat med självförtroende genom KBT. Bara en såndan sak som att se sig själv i spegeln och säga högt till spegelbilden: du är fin, duktig och vacker. Du är bra precis som du är. Det och mycket mera ökar självkänslan och jag behöver inte ta till sex som bekräftelse.
Jag behöver inte heller längre ta till sånt som att ge bort saker för att få bekräftelse. Idag ger jag bort saker till någon för att jag vill, jag kräver inte något tillbaka. Inte ens ett tack.
 
Man skall alltid ge utan att kräva något överhuvudtaget tillbaka eller så ger man inte alls!! Lika om du gör något för någon annan exempel åker och handlar åt någon, då ska du göra det för att DU vill det inte för att någon ber dig göra det. Du ska heller inte förvänta dig något tillbaka.
 
Tiden när jag var ute på krogen och allt det där lade sig naturligt.
 
Nästa del då träffar jag mannen som kommer att bli far till mitt barn.