Sminka dig piggare med Maria Åkerberg

Om man är trött,  förkyld och inte pigg kan lite makeup hjälpa för att man ska känna sig piggare. Nu ska jag ge er lite tips om hur man kan sminka sig piggare utan att se översminkad ut. När jag blir snuvig blir jag extremt röd i ansiktet speciellt kring näsa men även kinder råkar ut för det ”fenomenet” som är oönskat hos de allra flesta.  Sminkar man bort rödheter ser man genast piggare ut. Använd smink som du trivs med. När jag är sjuk vill jag inte känna mig spacklad i ansiktet. Då vill jag använda produkter som känns lätt och som en andra hud  på mig men är ändå täckande. Lägg heller inte för mörka ögonskuggor det gör att du kan se lite trött ut (om du inte sminkar en fest sminkning). Undvik mörk kajal under ögat på vattenlinjen.

 1.  Mjukgörande kräm, Face Lotion More från Maria Åkerberg
 2. Primer porutjämnande primer Smashbox Photo Finish Foundation Primer Por Minimizing
 3. Foundation mixar Beige och Warm Maria Åkerberg (på våren ligger jag mitt emellan de två i färg)
 4. Cover Stick Neutraliser från Maria Åkerberg för att täcka acne och extrem rödhet kring näsvinge
 5. Compact Cover Beige för att fixera Maria Åkerberg
 6. Rouge Caramel Maria Åkerberg ger en naturlig look utan att det ser ut att vara för mycket. Underbart till vardags!
 7. Ögonskugga Warm Silk lite i inre hörnet av ögat (det ljusar upp) och lite mitt på ögonlocket det öppnar upp ögat) Maria Åkerberg
 8. Highligt Warm Silk ögonskugga från Maria Åkerberg Högst upp på kinderna, näsryggen, längst ut på hakan.
 9. Mascara Volume Maria Åkerberg
 10. Läppstift Darling Maria Åkerberg
 11. Sponge från EcoTools (medans du låter din foundation torka in lite tvätta din svamp då håller den bättre)
 12. EcoTools Blush använder jag till att pudra
 13. EcoTools Highlight
 14. Real Techniques  Contour Brush till Rouge (då jag vill ha rougen på ett litet ställe strax under highlight använder jag en mindre borste)
 15. Real Techniques Base Shadow Brush för att skugga lite lätt i globlinjen med rouge Caramel från Maria Åkerberg

mariaakerberg

Maria Åkerberg Hemsida
EcoTools Hemsida
Real Techniques
Smashbox Hemsida

 

Dessa produkter har jag både köpt och fått skickat till mig från företag. Det är alltid dock mina egna åsikter.

Foto och Text Camilla Käller.