Tikei foundation

 

 

Mineralpuder och varför? Jag använder mineralpuder för att det är vänligt emot huden. Det innehåller inte konserveringsmedel eller andra skadliga ämnen för huden. Det ger mycket liten allergirisk. Det täpper inte till porerna. Mineralsmink  låter också porerna att andas. Just i Tikeis mineralpuder finns det heller inte Bismuth Oxychloride eller Vismutoxidklorid på svenska. Det är ämnen i huden som gör att det kan klia på en del personer ibland när det blir varmt. En del kan till och med få utslag.Det är inte farliga ämnen att använda men det är bara det att vissa kan reagera på det.

Tikeis Mineralpuder är ett mycket prisvärt mineralpuder. Det finns också hur mycket som helst att välja på när det gäller färger. Det finns varma, kalla, neutrala och så vidare. Jag använder allt från neutral 0 – 6. 6 använder jag på sommaren och 0 använder jag på vinter eller runt ögonen om jag vill ljusa upp där. Vanligast för mig är faktiskt neutral nummer 4 det har jag under nästan hela vintern.

Tikeis mineralpuder är medel täckande till fulltäckning. Använder du en puderborste blir det en lätt täckning och mera som ett puder för att fixera en flytnde foundation under. Använder du en Kabuki borste och buffrar in pudret kan du få en fulltäckning som håller hela dagen. Det brukar alltid släppa runt näsan på mig då kan du lätt bättra på med ett fint resultat just på de partier där det har släppt.

tikie2

När du applicerar pudret så tömmer du ut otroligt lite i locket. Snurrar upp pudret i borsten och börjar sedan arbeta i cirklar inifrån och ut med  din kabuki. Tikeis kabuki är gjord av syntet och är otroligt mjuk och lätt att jobba med. Viktigt också att du slår av överflödigt puder på burken det skall absolut inte vara mycket. Börjar du använda mineralpuder så kommer du att älska det som jag gör.

En burk på 7 gram för cirka 149kr räcker så länge. Jag köpte min burk kring november 2016 jag använder pudret varje dag och jag har inte ens gjort av med hälften än i burken.

tikie1

Tikei.se