Weleda shampo, hårinpackning, balsam 2017

Jag har nu testat Weledas ekologiska Schampo, hårinpackning och balsam.

Weleda är ett företag som gör ekologiska produkter. De är inte testat på djur. De innehåller inte syntetisk parfym. Doften ni känner är eteriska oljor som är äkta naturliga dofter. En del av produkterna är dock doftfri.  Weledas produkter innehåller inte heller nanopartiklar syntetiska ämnen eller parbener.

weleda4

Det jag upptäckte med schampo hårinpackning och balsam var att håret  kändes mjukare och inte lika torr. Jag hade inga problem med att byta från vanligt schampo/balsam/hårinpackning till ekologiskt. Schampot löddrar fint men är tyvärr alldeles för rinnigt. Hade varit bra om det varit i lite mer fast form. Nu är det lätt att man dels tar för mycket och sedan att det faktiskt rinner ut i badkaret. Schampot innehåller ekologiskt jojobaolja och extrakt från ekologisk havre och salvia.

weleda2

Balsam och hårinpackning är det samma konsistens på. ”Smör” liknande konsistens som är fast och fin. Håret tar åt sig otroligt mycket av produkten och jag upplever det som att man behöver ”onödigt” mycket kanske? Eller så är mitt hår extremt torrt. Balsam och hårinpackning löddrar inte alls. Det känns till och med ganska strävt att använda. Men efteråt blir det ett jättefint resultat. Håret känns mjukare och lenare. Att håret till en början om  man byter från vanligt schampo till ekologiskt kan tova sig eller till och med se solkigt ut med mera upplevde jag inte alls.  Balsam innehåller jojoba och kokosnötolja och extrakt av vit malva för att göra håret lite glansigt och smidigt.
 
Hårinpackning är rik på kiselsyra och ekologiskt sheasmör. det skapar ett skyddande sikt över den yttre hinnan av håret. Du skall använda shampo först sedan hårinpackning och till slut balsam.

weleda5

Weledas ekologiska schampo, hårinpackning och balsam får 4 av 5 i betyg. Det som drar ner lite i betyg är schampot som är på tok för rinnigt. Doften är fin och fräsch. Slutresultatet blir superfint.

 
Schampo 190 ml cirka 119kr
Hårinpackning: 150ml cirka 169kr
Balsam: 200 ml cirka 139kr

Weleda hemsida

Foto och text Camilla Käller.